سلام و درود خداوند بر همهی مؤمنان
به مناسبت تولّد آن فرزانهی نورچشم اهل ایمان پیامآور آزادی و رحمت که وقاحت ماکرون و امثال او هیچ از فضل و کرمش نمیکاهد به خدمت آیهی ۱۲۸ سورهی توبه میرویم تا خداوند رحمان رحیم ثنایش گوید:
«لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَّحِيمٌ» ﴿التوبة: ١٢٨﴾
به راستی که پیامبری از میان خودتان به سوی شما آمده است که هر رنج که شما میبرید، برای او گران میآید، و سخت هواخواه شماست و به مؤمنان رئوف و مهربان است.
خداوند متعال در این آیه، چهار ویژگی برای رسول بیان میدارد:
١- «عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ» زحمت و رنج شما بر او گران میآید آنچه موجب ذلّت، خواری و پستی در دنیا و در قیامت برایتان روی دهد برای آن سردار رحمت سنگین است و در جهت عزّت و سربلندی اهل ایمان شب وروز نمیشناسد.
٢- «حَرِيصٌ عَلَيْكُم» رغبت فراوان دارد تا نداشتهها را بدست آورید و او از دستاوردتان محافظت نماید. نسبت به هدایت، خیر و نیکی برایتان حریص است.
٣- «رَءُوفٌ» اسمی از اسماء خداوند است که به رسول نسبت داده شده: بسیار مهربان است؛ اشاره به توصیه و سفارشهایی است که به اهل ایمان داده تا در مسیر انحراف و گناه قرار نگیرند.
٤- «رَّحِيمٌ» این هم اسمی از اسماءالحسنی است که هر دو اسم صیغه مبالغهاند که به رسولالله – صلّیالله علیه وسلّم– نسبت داده شده و به معنی «بسیار مهرورز» که تجلّی آن صفت در همهی مخلوقات مشهود است. این صفت هم سفارش و توصیهای است اگر اهل ایمان دچار انحراف و گناه شدند، راه بازگشت و توبه وجود دارد. نام«رَءُوفٌ» برای پیشگیری و اسم «رَّحِيمٌ» برای بعد از انجام گناه بکار رفته است.
Links:
[1] http://www.islahweb.org/topic/category/%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA
[2] http://www.islahweb.org/topic/tags/%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D9%86%D8%A8%D9%88%DB%8C