آخرین محفل ایمانی بانوان عضو جماعت شهر شیراز در فصل پاییز برگزار شد
آخرین محفل ایمانی فصل پاییز بانوان عضو جماعت شهر شیراز با بررسی موضوع " مواجهه مومنانه با زندگی " پنج شنبه 27 آذر سال جاری برگزار شد.
به گزارش صفحه زنان اصلاح وب ، سخنران این نشست که ۴۵ نفر از بانوان روزه دار در آن شرکت کرده بودند، استاد فرزان خاموشی بود که در مقدمه صحبت خود به تلاشهای پیامبر( صل الله علیه و سلم) در 13سال مکه با هدف تصحیح بینشها انجام شد اشاره کرد و گفت:
تعداد آیات قرآن 6666 آیه دارد که بیشتر اینها در مورد بینش آمده ، یکی از بینشها در قرآن به آن اشاره شده است بینش زندگی است.
مبنایی که خداوند برای زندگی انسان قرار داده است:
اول اینکه زندگی دنیا راحت کده یا محنت گاه است؟ آسایشگاه یا آزمایشگاه ؟
نگرش کسانی که دنیا را آزمایشگاه می دانند طبق این حدیث می باشد « عجبا لامر المومن ان امره کله له خیر و لیس ذلک لاحد الا للمومن ان اصابته سراء شکرا فکانت خیرا له و ان اصابته ضراء صبر فکانت خیرا له .
زندگی زایشگاه روح است و نه آسایشگاه تن. و به تعبیر دیگر زندگی آسایشگاه نیست بلکه آزمایشگاه است و کسانیکه دنیا را آسایشگاه ببینند دچار فرح یا ناامیدی میشوند برحسب این آیات:" لئن اذقنا الانسان من رحمه ثم نزعناها منه انه لیؤوس کفور* ولئن اذقناه نعماء بعد ضراء مسته لیقولن ذهب السیئات عنی انه لفرح فخور" : وقتی بدی و سختی به آنها میرسد شخص دچار ناامیدی میشود و کفر میورزد و برعکس در هنگام خوشی می گویند همه بدیها رفت و دچار یک فرح و شادی همراه با فخرفروشی میشوند یعنی دچار غرور میشوند.
وی در ادامه به ذکر نکاتی راجع به مواجهه مومنانه با مشکلات و سختیهای زندگی پرداخت و گفت:
اولا نعمتهایی را که خدا به انسان داده باید برای خودمان یادآور شویم؛ و همه نگاه به کاستیها و کمبودها نباشد.
دوم اینکه توجه به این قضیه که چه بسا بسیاری چیزها را خوش نمیپنداریم اما برای ما نیکو و سودمند هستند.
سوم اینکه انسان مومن نباید شکستها و ناکامیهای خود را در امر دنیا تنها به دوش سرنوشت بیندازد. مانند آیه 165آل عمران " اولما اصابتکم مصیبه قد اصبتم مثلیها قلتم انی هذا قل هو من عند انفسکم ان الله علی کل شیء قدیر"
وی همچنین درخصوص فلسفه و حکمت درد و رنج گفت: بخش قابل توجهی از مهارتهای زندگی را مهارتهای شناختی تشکیل میدهند ، اگر شیوه فکر ما اصلاح شود زندگی ما نیز تغییر خواهد کرد . شادی ، آرامش یا افسردگی و اضطراب ناشی از احساسی است که ما به زندگی داریم ؛ فراموش نکنیم آنگونه که می اندیشیم زندگی می کنیم چرا که منشاء احساسات ما افکار و اندیشههای ما هستند.
ای برادر تو همان اندیشهای
مابقی خود استخوان و ریشهای
گر گل است اندیشهی تو گلشنی
ور بود خاری تو هیمهی گلخنی
استاد خاموشی در پایان سخنان خود افزود: ما برای رسیدن به آرامش نیازمند واقعی کردن اندیشههای خود هستیم. همچنین ما باید انتظارات خود را با واقعیتهای زندگی هماهنگ کنیم و عدم تناسب میان انتظارات و واقعیتها عامل فشار روحی و روانی است .
- افزودن نظر جدید
- 1222 بازدید
-
نسخه مناسب چاپ